Cégvilág

Minden a 3D-ről szól a legnagyobb európai elektronikai show-n

A berlini IFA legfontosabb résztvevői sorra rukkoltak elő a háromdimenziós technológiát felvonultató termékekkel.

A Panasonic új televíziókat, Blu-ray lejátszókat, valamint az első, amatőröknek készült 3D kamerát is megmutatta a berlini kiállításon. Utóbbi európai kiskereskedelmi ára egyelőre nem ismert, de annyit tudni lehet, hogy az Egyesült Államokban 1 400 dollárért kerül a polcokra - tudósít a Guardian.

A Panasonic szerint ez a kamkorder lesz az első olyan, 3D-képes készülék, amelyik kifejezetten otthoni használatra készült. A japán gyártó ezen kívül bemutatta új, 3D film szolgáltatását, amely a tervek szerint mintegy kétezer filmet közvetít majd a nézők Blu-ray lejátszójára vagy televíziójára. A Panasonic azt reméli, hogy ezzel elhárítja a technológia fejlődését gátoló egyik legnagyobb akadályt; a tartalom hiányát.

Hasonlóan lépett a Sony is, a cég bemutatta 3D projektorát, melynek segítségével állítólag mozi-élmény állítható elő az otthonokban. Emellett piacra dobják az első, háromdimenziós laptopot, a televíziók mellett. A Sony egyébként az egyetlen olyan cég, amely a technológia teljes palettáját lefedi: stúdióként 3D filmeket forgat, ezek gyártására alkalmas kamerákat gyárt, emellett televíziókat, és portált is a magáénak tudhat.

3D Panasonic háromdimenziós Sony
Kapcsolódó cikkek