Cégvilág

Szemüveg nélküli 3D TV-re vágyik? - Csak türelem

A Toshiba állítása szerint már az év vége előtt a piacra dobja szemüveg nélkül nézhető háromdimenziós televízióját. A Philips szakemberei viszont kételkednek ennek megvalósíthatóságában.

Maarten Tobias, a Philips volt munkatársa három kollégájával együtt alapította meg a Dimenco nevű céget, amely jelenleg a Philips 3D TV fejlesztéseit vezeti. Tobias egy portálnak úgy nyilatkozott: erősen kétli, hogy 2013 előtt bármelyik cég elő tudna állni egy kiskereskedelemben értékesíthető, szemüveg nélküli 3D TV-vel.

Mint arról beszámoltunk, Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai show-ját, az IFA-t a 3D technika uralta. A Sony, a Panasonic, és a Toshiba is háromdimenziós újdonságokkal rukkolt elő. Jelenleg csak a Toshiba ígér szemüveg nélküli készüléket, ugyanakkor kérdés, hogy mikorra sikerül kereskedelmileg megfelelő áron legyártani ezeket a készülékeket. Nem beszélve arról – teszi hozzá a The Register – hogy nem tudni, a közönség hajlandó lesz-e többet fizetni ezért az extráért, tekintve, hogy egyelőre elég szűkös a 3D-s film kínálat.

toshiba 3D Panasonic háromdimenziós Sony
Kapcsolódó cikkek