Cégvilág

Szigorítják a hajfestékek jelölési szabályait

A hajfestékekre kiegészítő címkét kell felvinni, valamint tilos a verbéna gyógynövény, és bizonyos illóolajok alkalmazása a kozmetikumokban - a nemzeti erőforrás miniszter erről szóló rendelete a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Jövő év november 1-jétől nem hozható forgalomba, és 2012 november 1-jétől nem adható el olyan hajfesték, amely nem tartalmazza a rendeletben meghatározott szövegű címkét. Ennek a tartalma arra figyelmezteti a fogyasztót, hogy ne használja a terméket akkor, ha az arcán és a fejbőrén kiütés van, továbbá akkor sem, ha korábban a "fekete henna" tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

Jövő év február 15-től nem hozható forgalomba és augusztus 15-től nem adható el olyan kozmetikum, amely verbéna gyógynövény illóolaj származékait - illatkompozíció alkotórészeként - tartalmazza.

Az előbbi két időponttól tilos az olyan kozmetikumok forgalomba hozatala, illetve eladása akkor is, amelyek a rendelet mellékletében meghatározott terpenoidokat - illó olajakat - tartalmazna

gyógynövény rendelet illóolaj címke kozmetikum hajfesték jelölés
Kapcsolódó cikkek