Cégvilág

Beolvad a Borsodi Sörgyár

Október végével egyesül tulajdonosával és nevet vált a bőcsi székhelyű Borsodi Sörgyár (BS) Zrt.

A tranzakció során a BS a StarBev Hungary (SH) Kft.-be olvad be, ez utóbbi elnevezése pedig Borsodi Sörgyár Kft.-re módosul.

A fúzió a működés egyszerűsítését és átláthatóságát célozza, vagyis olyan adminisztratív-technikai változtatásnak minősül, amely nem befolyásolja a vállalat eddigi tevékenységeit. Az egyesüléssel a Borsodi Sörgyár Zrt. megszűnik, míg jogai és kötelezettségei a jogutód gazdasági társaságra szállnak át.

A multinacionális StarBev tavaly decemberben vásárolta meg a BS-t a nemzetközi InBev Anheuser-Buschtól. A StarBev – amely mögött a CVC Capital Partners magánbefektető társaság áll – az elmúlt évi tulajdonosváltás kapcsán hozta létre a Starbev Hungaryt. Ma az SH a Borsodi Sörgyár Zrt. meghatározó tulajdonosa, mivel az 1,7 milliárd forintos jegyzett tőkéjű BS-ben már közvetlenül 100 százalékos részesedést birtokol, míg korábban a BS, egyes önkormányzatok és a dolgozók is tulajdonosok voltak a cégben. A StarBev a tulajdonszerzés óta kétszer is változtatott a cég vezérigazgatói posztján: május elejétől a román Abu-Mihal Catalint, majd augusztus elsejétől Tőtös Zsoltot nevezte ki a BS élére.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

fúzió név váltás Borsodi Sörgyár StarBev Hungary
Kapcsolódó cikkek