Cégvilág

"Cafetéria forradalom" - Kártyával fizethetünk

A Multi-Pay Zrt. új típusú, kártyás cafetéria rendszert indít Magyarországon 2011-től. A vállalat ugrásszerű fejlődésre számít, mivel a kártya bevezetése sem az elfogadóhelyek, sem a munkáltatók számára nem jár jelentős beruházással.

A Multi-Pay rendszerben a munkavállalók egy plasztik kártyát kapnak, amelyet a bankkártyákhoz hasonlóan használhatnak, bármelyik cafetéria-elemet alkalmazva ezen keresztül. A plasztikot minden olyan szolgáltató elfogadhatja, amelyik rendelkezik bankkártya terminállal. A munkavállalóknak az eddigi, sok helyet elfoglaló utalványok helyett mindössze egyetlen cafeteria kártyát kell pénztárcájukban hordani. A kártya használatakor terhelendő alszámla a cafeteria-kód megadásával történik a bankkártyákéhoz hasonló PIN kód megadásával azonos módon. A cafeteria kártya elvesztés vagy lopás esetén letiltható és pótolható.

A vállalatok a béren kívüli juttatásra szánt összeget havonta egy utalással juttatják el a Multi-Pay Zrt-hez, így nincs többé teendő az utalványok megrendelésével, kiosztásával és a lejárt utalványok cseréjével. Az új típusú cafeteria kártya a cég szerint az elfogadóhelyek számára is előnyösebb, mint az utalványok: a kártya esetében kevesebb a jutalék és az utalványok beváltásának költsége is megspórolható.

Timár György, a Multi-Pay Zrt. vezérigazgatója szerint a Multi-Pay Cafeteria kártya jelentősen átalakíthatja a jelenlegi rendszert. A vállalat már beindította az egészségkártya rendszert, ennek keretében jelenleg 6 ezer elfogadóhellyel szerződtek. Tímár György arra számít, hogy egy-két éven belül a felére csökken a hagyományos utalványokat használó cégek piaca, ez potenciálisan 1-1,5 millió Multi-Pay ügyfelet jelent a közeljövőben.

Ráadásul dinamikusan terjed a POS-terminálok használata is: jelenleg 90 ezer üzlet fogadja el a bankkártyákat, ennek mintegy fele élelmiszerüzlet. A vezérigazgató számításai szerint jövőre 150 ezerre emelkedik az elfogadóhelyek száma. Tímár György a Világgazdaság Online-nak elmondta: folynak a tárgyalások az országos hálózattal rendelkező élelmiszer boltokkal és gyorséttermekkel, ezért a cégvezető szerint a jövő év elején már Multi-Pay-jel fizethetünk a Spar hálózatban vagy a McDonald’s-ban.

cafetéria POS utalvány elfogadóhely terminál élelmiszer üzlet Multi-Pay
Kapcsolódó cikkek