Cégvilág

Már a héten újraindítanák az ajkai gyárat

Már vasárnap újra szeretné indítani a termelést ajkai timföldgyárában a Mal. Pintér Sándor szerint emberi mulasztás okozta az iszapáradást

Tolnay Lajos, a társaság elnöke ugyanakkor elmondta: a Mal fő gondja az, hogy megoldást találjon a kárelhárítás finanszírozására. A lehetőségekről ma egy négytagú bankkonzorcium képviselőivel egyeztetnek. Tolnay elmondta: fellebbeznek azon döntés ellen, amely felfüggesztette a társaság magyarországi tevékenységére vonatkozó egységes környezethasználati engedélyt.

A Mal kolontári vörösiszap-tárolójából hétfőn kiszabadult iszap és lúgos víz tegnapra elérte Győr-Moson-Sopron és Vas megyét, a tragédia négy emberéletet követelt. Pintér Sándor belügyminiszter tegnap közölte: nem természeti katasztrófa miatt szakadt át a Kolontár közelében lévő vörösiszap-tároló fala, hanem emberi mulasztás történt, a felelősök felkutatását megkezdte a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.


[enews_gallery id='492329']

feljelentés katasztrófa vörösiszap devecser kolontár Ajka mal zrt Pintér Sándor
Kapcsolódó cikkek