Cégvilág

Örülhetnek a Microsoft ellendrukkerei

Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója a maximális bónusz 50 százalékát kapta meg a legutóbbi pénzügyi évre annak ellenére, hogy a társaság jelentősen növelte forgalmát.

Az 54 éves Ballmer 670 ezer dollár összegű bónuszt kapott a június 30-val zárult pénzügyi évre, ez a fizetésével egyenlő nagyságú, de mindössze fele a maximálisan adható összegnek. A világ legnagyobb szoftvercége dicsérettel illette Ballmert, amiért az értékesítés 7 százalékkal nőtt, és 62,5 milliárd dolláros rekordot ért el, csökkentette az önköltséget, ám sikertelenül próbálta útnak indítani a Kin telefont, és csökkent a társaság piaci részesedése a mobilpiacon - jelenti a Reuters.

Ugyanakkor a nemrég megjelent, 9-es verziószámú Internet Explorer jelenléte már kimutatható a statisztikában. A kizárólag Vista és Windows 7 operációs rendszereken futó böngésző egyelőre mindössze 0,2 százalékos részesedést tudhat magáénak a böngészők versenyében az AdStat weboldal mérései szerint. Épphogy kimutatható eredményével az IE9 egyelőre jelentősen elmarad elődje népszerűségétől, a 8-as számú Explorertől, amit jelenleg a hazai internetezők 19,2 százaléka használ, és így a második legkedveltebb böngészőnek mondható a magyar felhasználók körében. A legnépszerűbb böngésző továbbra is a Firefox 3,6, amely 38,9 százalékos részesedésével hónapok óta tartja első helyét a versenyben - derül ki az AdStat méréseiből.

Mindazonáltal a bónusszal együtt Ballmer a 2010-es pénzügyi évre 1,34 millió dolláros közvetlen fizetési csomagban részesült, az előző évi 1,26 millió dollárral szemben. Ballmer egyébként 408 millió vállalati tulajdonosa, amely a vállalat 4,75 százalékát teszi ki, ezek értéke mintegy 10 milliárd dollár, ezzel Ballmer a tizenhatodik helyen áll a Forbesnak a leggazdagabb embereit felsoroló listáján.

Internet Explorer ballmer bónusz Microsoft értékesítés Firefox forgalom
Kapcsolódó cikkek