Cégvilág

Soha nem látott verseny a budapesti taxipiacon

A válság miatt soha nem látott árverseny bontakozott ki a budapesti személyszállítási piacon.

Két meghatározó taxis vállalat, a Rádiótaxi és a Tele 5 fúziója révén az elmúlt hónap végén létrejött az ország legnagyobb taxis cége. A cég vezetői hangsúlyozták, a megállapodás részükről válasz a piacon kialakult ésszerűtlen árversenyre is.

Összeolvadt a Rádiótaxi (RT) és a Tele 5 Taxi az elmúlt hónap végén. Az így létrejövő csaknem 900 sofőrből és autóból álló flottával a főváros, és egyben persze az ország legnagyobb ilyen profilú társasága jött létre – tudta meg a Népszabadság.

A fúzió következtében egy új vállalat, a Rádió Tele 5 Taxi Holding Kft. is felállt, amely az új taxis társaságot üzemelteti. Az adminisztratív és diszpécserállományával együtt közel 1000 fő megélhetését biztosító társaság mögött a cégbírósági adatok szerint, három cég, a Tele 5 Taxi korábbi tulajdonosa a Tele 5 Kft., valamint a Rádiótaxit üzemeltető HP Taxi Kft. és a Rádiótaxi Kft. áll. A kft.-k egyenlő, 33,33 százalékos tulajdonrészt birtokolnak a holdingban – tájékoztatta lapunkat HorváthCsaba, a új vállalkozás ügyvezető igazgatója.

Az összeolvadás a korábbi Rádiótaxi egyik stratégiai célja volt, amire a gazdasági válság hatásai csak ráerősítettek –folytatta. A krízis következtében ugyanis az utasközönség, és így a forgalom is csökkent. Nyilvánvalóvá vált a társaság tulajdonosai és vezetői előtt, hogy a nemzetközi gazdaságban is tapasztalható trendnek megfelelően – a cég hatékonyságának növelése érdekében – el kell indítani bizonyos folyamatokat.

fúzió rádiótaxi tele 5 taxi árverseny taxi taxipiac
Kapcsolódó cikkek