Cégvilág

Elkészült a félmilliomodik Audi Győrben

Tizenkét évvel a járműgyártás megkezdése után legördült a sorról az 500.000. Audi Győrben. A jubileumi autó egy íbiszfehér Audi TT RS Roadster, amely az angol piacra készült.

A sportautó 2,5 literes, öthengeres, 250 kW (340 LE) teljesítményű TFSI motorja is Győrben készül. A cég szerint a magyar munkatársak magas fokú hozzáértése és rugalmassága elengedhetetlen elemévé vált az AUDI AG növekedési stratégiájának. A vállalat a következő években mintegy 900 millió euró összegű beruházással teljes gyártási folyamatot lefedő vállalattá bővíti a győri gyárat.  

Frank Dreves, az AUDI AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja és az Audi Hungaria felügyelőbizottságának elnöke hangsúlyozta: „A félmillió itt készült autó fontos mérföldkő az Audi Hungaria történetében. A tervezett gyárbővítés a jövőre nézve is a győri gyár melletti elkötelezettségünk bizonyítéka, mely továbbra is kulcsszerepet játszik növekedési terveinkben és versenyképességünk erősítésében.“

Az Audi a következő években mintegy 900 millió euró összegű beruházást valósít meg Győrben, mellyel a jelenleg működő motor- és járműgyártáson túlmenően teljes gyártási folyamatot lefedő vállalattá bővíti. 2013-tól évente 125 000 jármű hagyja majd el a gyártósorokat, köztük az Audi TT Coupé és TT Roadster sportautók, az A3 Cabriolet és az A3-as modellcsalád egy további tagja. A járműgyártó a beruházással 1 800 új munkahelyet teremt.

járműgyártás Audi Audi TT Cabriolet Győr gyár roadster
Kapcsolódó cikkek