Cégvilág

Felélesztik a Senior és Méta márkát

Feltámasztották a Senior és a Méta szabadidőruha-márkát – Internetes üzleti modell

A hazánkban is hódító retrohullámot meglovagolva egy fiatal vállalkozókból álló cég újraélesztette a nyolcvanas évek két meghatározó magyar ruházati márkáját, a Seniort és a Métát. A feltámasztott magyar szabadidőruhák modelljeit itthon tervezik és gyártják, magyar alapanyagokat használnak fel hozzá, a termékek értékesítését pedig webshopon keresztül végzik.

„A ruhákat egy pomázi varrodában gyártatjuk, amelynek napi ötven-száz darabos a kapacitása. A felhasznált alapanyagok egy gödi kötödében készülnek” – mondta a Világgazdaságnak Belicza Bea, a Senior és a Méta márkát forgalmazó SeMe Original Kft. képviselője. „Manapság, amikor szinte teljesen halott a hazai textilipar, komoly kihívás száz százalékban magyar szabadidőruhákat alkotni.

Itt a Hol a hitel? Ínség vagy bőség jön a vállalati hitelezési piacon? Kinek adnak kölcsönt a bankok, s kinek nem? S vajon miért nem? Túl nagy a kockázat? Kevés a biztosnak látszó Ha kíváncsi a részletekre, s más vállalkozások tapasztalataira, jöjjön el a Világgazdaság konferenciájára december 2-án a Gerbeaud Házba Budapesten. Részletek: www.vg.hu/konferencia oldalon találhatók.

A Seniort és a Métát varró gyárakat az ezredforduló után felszámolták, így új magyarországi gyártóegységeket kellett találni a ruhák elkészítéséhez, ahol hazai alapanyagokból, magyar munkaerőt alkalmazva igényes és tetszetős hazai szabadidőruhák készülhetnek” – tette hozzá. Jelenleg ötféle Senior, négyféle Méta terméket, kétfajta nadrágtípust gyártanak az üzemben. A kollekciókat kizárólag az interneten értékesítik.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

ruha Senior magyar retro Meta
Kapcsolódó cikkek