Cégvilág

Többezer alkalmazottat küld el a gyógyszeróriás

Mintegy 2,4 milliárd svájci frankot szeretne megspórolni alkalmazottain a Roche gyógyszergyár, ezért világszerte 4800 alkalmazottól válik meg.

Az elbocsátás a svájci vállalat alkalmazotti állományának 6 százalékát érinti. A Roche elsősorban a kereskedelmi és marketing pozíciókban állóktól válik meg, de a leépítés a kutatási-fejlesztési részlegeket is érinti. A tervek szerint további 1500 pozíciót átcsoportosítanak, vagy kiszerveznek, valamint több egységet el is adnak világszerte.

Múlt hónapban a Roche negyedéves jelentése szerint az árbevétel július és szeptember között 7 százalékkal 11,5 milliárd frankra esett előző év ugyanazon időszakához képest. Az adatok nyilvánosságra hozatalakor az elemzők már figyelmeztettek arra, hogy a vállalat komolyan csökkenti költségeit jövőre. A vállalat részvényeinek árfolyama idén 19 százalékkal esett.

A Roche tavaly több mint 49 milliárd svájci frank árbevétel mellett 12 milliárd frankot meghaladó üzemi eredményt könyvelt el. Világszerte 82 ezer főt foglalkoztat.

Roche gyógyszer elbocsátás marketing frnak leépítés kereskedelem
Kapcsolódó cikkek