Cégvilág

Új Audi-modellt gyártanak Győrben - fotó!

Az Audi Hungaria már négy modellt gyárt Győrben, miután a TT Coupé, TT Roadster és A3 Cabriolet mellett megkezdődött az RS 3 Sportback összeszerelése is.

Az új modell sorozatgyártását több mint 150 millió forintos beruházás előzte meg, amely során módosítottak egyes gyártóberendezéseket és logisztikai fejlesztésre is sor került. A munkatársak pedig speciális képzésen vettek részt az anyacégnél, Ingolstadtban. Az Audi a következő években mintegy 900 millió eurós beruházást valósít meg Győrben, hogy a jelenlegi motor- és autó összeszerelésen túlmenően teljes gyártási folyamatot telepítsen a vállalatnál. Így 2013-tól évente 125 ezer jármű hagyja el a gyártósorokat. 

Az RS 3 gyorsulása 4,6 másodperc 100 km/órára, és csak az motorvezérlő elektronika miatt nem megy 250-nél nagyobb tempóval. A Sportback 2,5 literes, 340 lóerős (250 kW) TFSI motorja is Magyarországon készül.

A járműgyártás az első Audi TT modellel kezdődött 1998 tavaszán Győrben.  Ezt követte 1999 őszén a TT Roadster. A TT karosszériájának gyártását és lakkozását Ingolstadtban végzik, a járművet pedig Győrben szerelik össze. Éppen három éve kezdődött a TT-gyártósorán az Audi A3 Cabriolet összszerelése is. Jelenleg mintegy 700 munkatárs dolgozik az Audi Hungaria járműgyárában.

Ingolstadt Audi Audi TT RS 3 Győr Audi Hungaria
Kapcsolódó cikkek