Cégvilág

A Bwin megvenné a spanyol lottót

Nincs négy napja, hogy a spanyol kormány bejelentette, költségcsökkentési programjának részeként eladja a nemzeti lottótársaság harmadát, a bécsi tőzsdén jegyzett online sportfogadó már jelezte, ajánlatot tenne a vállalatra.

Az El Mundo spanyol lap beszámolója szerint a bécsi tőzsdén jegyzett Bwin – amely magyar nyelvű honlapot is üzemeltet – ajánlatot tenne a spanyol lottótársaság 30 százalékára. A dél-európai országban a parlament pénteken fogadott el újabb költségcsökkentő intézekdéseket az államháztartási deficit mérséklésére. Ennek részeként a nemzeti lottótársaság 30 százalékát privatizálnák.

Az El Mundo idézte a Bwin egyik szóvivőjét, aki szerint az online üzletre koncentrálnak az azt szabályozó országokban. A spanyol kormány mintegy 5 milliárd eurós bevételt remél az eladásból. Az állami lottó idén mintegy 2,6 milliárd eurós játékbevételt hoz az állami büdzsébe.

A Bwin a közelmúltban egyesült a brit PartyGaming, szintén online sportfogadó céggel, így a világ legnagyobb tőzsdén jegyzett internetes fogadótársaság jött létre.

Bwin lottó PartyGaming Spanyolország sportfogadás
Kapcsolódó cikkek