Cégvilág

Mire készül a Bayer?

A Bayer német vegyi- és gyógyszerkonszern jelentősen fejleszteni akarja üzleti forgalmát India növekvő piacán.

Az N24 jelentése szerint 2015-ig egymilliárd dollárra akarja növelni indiai üzleti forgalmát a Bayer. 2009-ben az országban a cég bevétele közel 400 millió euró volt - közölte Wolfgang Plischke, a konszern vezetőségének tagja. Indiában a Bayer jelentős, kétszámjegyű növekedést ért el.

A Bayer több mint 100 éve van jelen Indiában. A mumbai központú leányvállalat 3 800 főt foglalkoztat az ázsiai országban és a tervek szerint akvizíciók nélkül, önállóan terjeszkedik tovább. A bevételek 60 százalékát a vetőmagrészleg adja, míg a vegyipari szektor 35 százalékkal járul hozzá a bevételhez, csak a fennmaradó 5 százalékot teszi ki a gyógyszeripar.

Plischke szerint ugyanakkor még legalább tíz-tizenöt évet vesz igénybe, míg az indiai piac is eléri a vállalat kínai jelenlétét. A kommunista országban 30 százalékos növekedést és 2 milliárd dolláros forgalmat produkált a Bayer.

A német vállalat egyébként a közelmúltban nyitotta meg első passzív irodáját Újdelhi közelében. Az épület üzemeltetéséhez szükséges teljes energia napelemekből származik, a beruházás költsége 5 millió euró. Ez a második ilyen létesítmény a Bayernél, az első passzív épület Németországban készült el.

Bayer növekedés beruházás Mumbai akvizíció India terjeszkedés
Kapcsolódó cikkek