Cégvilág

Több mint hétmillióan tekerik fel a rádiót naponta

A tavalyi év utolsó hónapjában is jelentős mennyiségű időt töltött a magyar lakosság rádiózással, különösen reggel 7 és 9 óra között, illetve a délután 14 és 15 óra közötti idősávokban.

2010. decemberében (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 87%-a, azaz 7 406 000 fő hallgatott rádiót, a naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében pedig átlagosan 4 óra 10 perc volt. Decemberben az ünnepekre való készülődés miatt még inkább jellemző volt az a tendencia, hogy hétköznap a rádióhallgatás jelentősebb mértékű, mint a hétvégi napokon - derül ki a GFK-Ipsos szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből.

A rádióhallgatás napi görbéje a korábbi hónapokhoz képest kisebb eltérést mutat abban a tekintetben, hogy decemberben korábbra tolódott a műsorokba való bekapcsolódás ideje. A kora reggeli 7 és 8 közötti idősávban tapasztalt hallgatottság kiemelkedő volt a korábbi hónapokhoz viszonyítva, hiszen a lakosság majdnem harmada bekapcsolódott ebben az időben valamely rádió műsorába.

A délelőtti hallgatási maximum is korábbra tolódott, így az átlagnapi hallgatottság délelőtt 8.45-kor érte el a csúcsot, egy órával korábban, mint a megelőző hónapokban.

A koradélutáni hallgatottság is megváltozott a novemberi hónaphoz viszonyítva, hiszen a kimagasló kora reggeli hallgatottság mellett a  kora délutáni elérés  is jelentősebb volt decemberben: 14.00 és 15.00 között 21%-os elérés volt jellemző, azaz ebben az idősávban a magyar lakosság ötödét lehetett elérni a különböző rádióadókon keresztül.

műsorok rádiók Ipsos GfK hallgatottság
Kapcsolódó cikkek