Cégvilág

Egy év alatt 2,5 milliárdot utaznak el az állami hivatalnokok

Ugyanazzal a négy irodával utaznak idén is az állami hivatalnokok, melyek közbeszerzésen nyerve előző évben is utaztatták hivatalos útjaikon a köz szolgáit - írja a Turizmus Online. A 2011. február 9-én lejáró szerződés keretében Chemol Travel Kft., OTP Travel Kft., Malév Air Tours Kft., Hogg Robinson Magyarország Kft utaztatja a következő egy évben az állami hivatalnokokat újabb, nettó 2,5 milliárd forintért.

Az állami hivatalok nemzetközi utazásszervezésére vonatkozóan először 2005-ben írt ki pályázatot a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF). A 2005 decemberében kötött szerződés nettó 8,2 milliárdos keretösszege 2009. december végén teljesült.

2009 december 9-én új keretmegállapodást kötött a KSZF azzal a négy utazásszervezővel, melyek már a 2005-ös pályázaton is nyertek; Chemol Travel Kft., OTP Travel Kft., Malév Air Tours Kft., Hogg Robinson Magyarország Kft szervezhették a költségvetési intézmények nemzetközi utazásait. A KSZF a közbeszerzéstől az állami utazási kiadások mintegy 30–40 százalékos csökkenését remélte 2005-ben. A hivatal várakozásai a KSZF akkori beszámolója szerint beigazolódtak.

A 2010-es nettó 2,5 milliárdos keret terhére történő utaztatásról a szerződés december 31-én járt le. December elején úgy volt, hogy a négy utazásszervező szerződését fél évvel meghosszabbítják, majd december 24-én váratlanul kiírták az új pályázatot, melyet gyorsított eljárásban folytattak le.

A 2011. február 9-én lejáró szerződés keretében ugyanaz a négy iroda utaztatja a következő egy évben az állami hivatalnokokat újabb, nettó 2,5 milliárd forintért.

közbeszerzés idegenforgalom Malév Air Tours Chemol Hogg Robinson utazás utazási iroda
Kapcsolódó cikkek