Cégvilág

iPhone féláron - Mire készül az Apple?

A The Wall Street Journal részleteket között az Apple új, olcsóbb iPhone verziójáról, valamint arról, hogy a gyártó a szoftverszolgáltatásokat is jelentősen átalakítaná.

A lapnak nyilatkozó bennfentesek szerint az N97 kódnévre hallgató telefon körülbelül feleakkora lesz, mint a jelenleg kapható iPhone 4 és ezzel együtt a szolgáltatók az iPhone-hoz képest féláron juthatnának hozzá. Ez azt jelenti, hogy az Apple által szabott ár nagy részét vagy akár az egészet átvállalhatnák, ez azt jelenti, hogy a "fapados iPhone" jó eséllyel versenyezhet az amerikai piacon kapható többi okostelefonnal.

Az amerikai szolgáltatók jelenleg 625 dollárért vásárolják meg az iPhone-t, amit azután kétéves hűségszerződés mellett 199 dollárért adnak tovább a fogyasztóknak. Az N97 prototípusa állítólag már elkészült, azt azonban nem tudni, mikor kerül a polcokra a kis készülék.

A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy az Apple a MobileMe online adattároló alkalmazást is jelentősen átalakítaná. Az alkalmazás használata jelenleg évente 100 dollárba kerül és célja, hogy a felhasználó könnyen szinkronizálhassák a különböző számítógépeken és más eszközökön található állományokat. A tervek szerint a MobileMe ingyenes szolgáltatás lesz, amely afféle öltözőszekrényként szolgál majd a telefontulajdonosoknak és elképzelhető, hogy a jövőben egy új zenei-közösségi portál kiindulópontja lehet.

MobileMe okostelefon Apple prototípus iPhone
Kapcsolódó cikkek