Cégvilág

Mi az, a fele BMW, a fele Peugeot?

A BMW csoport és a PSA Peugeot Citroën megállapodott, hogy 50-50 százalékos tulajdonhányaddal létrehozza a BMW Peugeot Citroën Electrification vegyesvállalatot.

Ez utóbbi feladata a hibrid alkatrészek és rendszerek fejlesztése és gyártása lesz, ideértve az akkumulátorok, elektromotorok, generátorok, teljesítményelektronikai egységek és töltők mellett a szoftvereket is. A két autóipari konszern célja, hogy modelljeik számára kifejlesztett szabványosított hibrid alkatrészeket más vállalatok számára is értékesítsék.

Az illetékes versenyhivatalok jóváhagyásától függően a vegyesvállalat várhatóan a második negyedévében kezdi meg működését, az új hibrid részegységeket pedig 2014-től fogja beépíteni a BMW, Peugeot és Citroen járművekbe.

A BMW csoport és a PSA Peugeot Citroën 2006 és 2010 között több mint 1,8 millió erőforrást építettek közösen. Egy éve pedig abban egyeztek meg, hogy kifejlesztik a közösen tervezett négyhengeres benzinmotorjuk következő generációját, amely szintén megfelel majd az Euro 6-os norma elvárásainak. Az első generációt jelenleg több MINI, Peugeot és Citroën modellbe építik be.

Hibrid Citroen Peugeot benzinmotor versenyhiatal alkatrész BMW
Kapcsolódó cikkek