Cégvilág

Moszkvában a legdrágább egy hotelszoba a világon

A moszkvai szállodák hatodik éve őrzik első helyüket a világ legdrágább hoteljeiként - állapította meg az üzleti utazások szervezésével foglalkozó brit Hogg Robinson Group Plc. Budapest a világon az 57-dik helyen szerepel.

Egy éjszakai tartózkodás egy moszkvai szállodában 2010-ben átlagosan 258 fontba (82 ezer forintba) került, ami ugyan 3 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, rubelben számolva pedig 12 százalékkal csökkentek az árak  2009-hez képest - átlagosan 13.250 rubelre-, Moszkva azonban még így is világelső a cég honlapján megjelent felmérés szerint, amely elsősorban az üzleti utazók szempontjait vette figyelembe. Az orosz főváros már hatodik éve tartja elsőségét a rangsorban.

A kimutatás szerint a vizsgált 75 város többségében emelkedtek az árak, ami az üzleti bizalom növekedését, a gazdasági fellendülésbe vetett hit erősödését jelzi.

Budapest a kisebbséghez tartozik, az 57. helyen jegyzett magyar fővárosban csökkentek a szállodai szobaárak, átlagosan 6 százalékkal, 105,26 fontra.

A szállodai árak legnagyobb mértékben - 25 százalékkal - Abu Dhabiban csökkentek tavaly az előző évihez képest, mert az aktív szálloda beruházások megdobták a kínálatot. míg a legnagyobb mértékben (32 százalékkal) az ausztráliai Brisbane-ben és Sydney-ben emelkedtek az árak, amely elsősorban a szélsőségesen ingadozó árfolyamváltozásoknak köszönhető.

Térségek szerinti bontásban a legnagyobb drágulás Afrikában és az ázsiai-csendes-óceáni régióban ment végbe. Európában sorban a második éve csökkentek az árak.

vendégéjszaka turizmus hotel üzleti utazás idegenforgalom szálloda Moszkva Hogg Robinson
Kapcsolódó cikkek