Cégvilág

Remekül hasít a legnagyobb kínai PC-gyártó

Kína legnagyobb számítógépgyártó vállalata, a Lenovo nettó profitja a múlt év utolsó negyedében 25 százalékkal emelkedett, és 99,6 millió dollárt ért el az egy évvel korábbi negyedben feljegyzett 79,5 millió dollárral szemben.

A legtöbb elemző csak mintegy 86 millió dolláros nettó nyereséget várt. A Lenovo eredményét segítette az értékesítés növekedésének gyorsulása az újabb, kevésbé fejlett piacokon. Kínában az eladások a tavalyi utolsó negyedben 18 százalékkal ugrottak meg, a fejlődő piacok egészét tekintve az emelkedés 34 százalékos.

Emellett az eladások az Egyesült Államokban és Európában is nőttek, 22 százalékkal. A Lenovo azonban a Bloomberg szerint közölte, hogy a növekedés vélhetően lassulni fog az Egyesült Államokban és Európában uralkodó bizonytalanság miatt.

Az IDC felmérése szerint a Lenovo az elmúlt negyedévben a globális PC-eladások 10,4 százalékát tudhatta magáénak, vagyis javított a tavalyi, 8,8 százalékos teljesítményéhez képest. A piacvezető HP és a harmadik helyezett Acer viszont egyaránt veszített részesedéséből, a harmadik helyet elfoglaló Dell viszont profitált a céges megrendelések növekedéséből.

PC-gyártó negyedév eredmény profit HP részesedés acer Lenovo
Kapcsolódó cikkek