BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A whisky babérjaira tör a magyar pálinka

Több nemzetközi párlatversenyen is rangos díjakban részesültek a magyar pálinkák, azonban még csak a rögös út elején áll ez a hungarikum, hogy a külföldi piacokon is sikereket érhessen el.

Elsöprő sikert könyvelhettek el a magyar pálinkák a mértékadó nemzetközi párlatversenyeken. A március elején megtartott bécsi Destillata díjátadóról összesen 120 éremmel térhettek haza a magyar főzdék, így összesítésben hazánk a harmadik helyet érte el a nemzetek között, Ausztria és Németország mögött.

„Komoly elismerés ez, amely azt üzeni a világnak, hogy a magyar pálinkák minőségben megállják a helyüket a nemzetközi piacon, és bármely más párlattal felvehetik a versenyt” – mondta lapunknak Adamik Anikó, a 2008-ban alapított Gyulai Pálinka Manufaktúra ügyvezetője. Véleménye szerint a díjak mindenféleképpen annak a kezdetét jelentik, hogy előbb-utóbb külföldön is megismerjék és elismerjék a pálinkát, azonban hosszú út áll még a hungarikum előtt, hogy hasonló nemzetközi hírnévre tehessen szert, mint a whisky, a vodka, a tequila vagy a grappa.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.