Cégvilág

Íme, az év legvonzóbb vállalatai

Kihirdették azon cégek listáját, melyek a legjobb választást jelenthetik a pályakezdőknek álláskeresés esetén.

A Figyelő, az Aon Hewitt és az AIESEC Magyarország Munkáltatói Márka Kutatásából kiderül, hogy hol érdemes elkezdeni egy pályakezdőnek a karrierjét. A KarrierStart Top Vállalatok listája a legnépszerűbb nyolc szakmára vonatkozóan rangsorolta a cégeket.

A listán szereplő győztes vállalatok a fizetés vonzereje mellett a hírnév és a sikeresség tekintetében térnek el leginkább társaiktól. Ám ha arról van szó, hogy általában milyen szempontok szerint választ munkahelyet a legújabb diplomás nemzedék, sokkal inkább előtérbe kerül a szakmai fejlődés, a csapatmunka valamint az életvitel egyensúlya.

A diplomás pályakezdők véleménye alapján jött létre a számukra leginkább csábító öt Legvonzóbb Vállalat listája, mely azt mutatja, hogy mely vállalatoknál tudják leginkább elképzelni a jövőjüket.

A felmérés szektorok szerint is kijelölte a legvonzóbb vállalatokat, eszerint az egészségügyi ágazatban a Teva Gyógyszergyár Zrt. a legcsábítóbb, míg értékesítés tekintetében a Coca-Cola vezet. A leendő informatikusok első számú választása a Hewlett Packard Magyarorszáég Kft., a könyvvizsgálók között pedig az Ernst&Young az első számú választás. A pénzügyesek kedvenc karrier célpontja a MOL, a műszaki végzettségűek pedig a Bosch csoporthoz állnának be legszívesebben.

Legvonzóbb Vállalatok 2011

1. Audi Hungária Motor Kft.

2.  MOL Magyarország

3. Nestlé Hungária Kft.

4. L’Oréal

5. Mercedes

pályakezdő Figyelő legvonzóbb vállalat diplomás Aon Hewitt AIESEC
Kapcsolódó cikkek