Cégvilág

A "pokoli" munkatempó miatt sztrájkol a francia Lidl-vezér

Szolidaritásból sztrájkol a franciaországi Lidl vezérigazgatója. Az alkalmazottak többsége ugyanis hátfájástól, porckorongsérvtől szenved. A vezető szerint a dolgozók nem bírják a „pokoli” munkatempót, amelyen a német anyavállalat nem akar könnyíteni – írja a Spiegel.

A Lidl franciaországi vezérigazgatója maga lépett sztrájkba, hogy kiharcolja munkatársainak a jobb munkakörülményeket. Jean-Marie Hubert 17 éve vezeti a német áruházlánc francia leányvállalatát, ám most mégis elege lett a diszkontlánc előírásaiból.

Hubert szerint az anyavállalat által diktált munkatempó egyre elviselhetetlenebb. Mint mondja, folyamatosan megfeszített időrendben dolgoznak, mégis alig tudják teljesíteni az elvárásokat.

Az áruházban dolgozóknak mindent maguk kell csinálniuk az üzletben a takarítástól a polcrakodásig, s ez könnyen vezet hátfájáshoz és ínhüvelygyulladáshoz. A Lidl vezetése ugyanakkor úgy tesz, mintha ezek a problémák a dolgozók munkaszerződéséhez tartoznának.

Hubert most maga is két hét betegszabadságot vett ki, hogy így is kifejezze együttérzését az alkalmazottak iránt. A vezérigazgató követelése egyértelmű: a Lidlnek csökkentenie kell a dolgozókat ért stresszt.

Hubert sztrájk egészség Lidl stressz diszkontlánc kiskereskedelem
Kapcsolódó cikkek