Cégvilág

Minden idők legnagyobb hackelése a PlayStationnél

A Sony elektronikai konszern figyelmeztette a PlayStation Networkot használó ügyfeleit, hogy vélhetően hackerek ellopták a személyes adataikat, többek között a hitelkártyáikra vonatkozó információkat is.

A hálózathoz való hozzáférést még a múlt szerdán felfüggesztették, de a Sony csak most közölt részleteket arról, hogy mi történt. A hálózat lezárásának ideje alatt a felhasználók nem tölthettek le vagy vásárolhattak szoftvereket és az interneten sem játszhattak a többi felhasználóval.

 Nick Caplin, a társaság Európával foglalkozó kommunikációs részlegének vezetője szerint az eset 2011. április 17. és április 19. között történt. A Reuters információi szerint mintegy 77 millió felhasználói fiókot törtek fel a cyber bűnözők, ezzel a Playstation ügye minden idők egyik legnagyobb számítógépes bűncselekménye. A Sony azt javasolja, hogy az érintett felhasználók jelezzék az esetleges csalást a bankkártya-szolgáltatójuknál.

Graham Cluley, a Sophos biztonsági cég vezető technológiai tanácsadója szerint az ilyen mérvű adatlopás public relations katasztrófa. Cluley felhívta a figyelmet arra, hogy a Playstationt érintő hackelés az átlagosnál jóval nagyobb negatív hatással jár, hiszen a konzol világszerte elterjedt fogyasztói termék.
 

PLAYSTATION adatlopás cyber Sony hacker bankkártya
Kapcsolódó cikkek