Cégvilág

Videóportált vásárolt a Tesco

A Tesco megvásárolta a Blinkbox nevű on demand videó szolgáltató céget – a brit áruházlánc ezzel is igyekszik bővíteni internetes profilját.

A brit üzletlánc meg nem nevezett összegért vásárolta meg a Blinkbox vállalat 80 százalékát az Eden Ventures és a Nordic Venture Partners befektetési cégektől. "Akár DVD-n akarják megvásárolni a filmeket, akár bérelnék vagy streamként tekintenék meg a mozikat, a Tesco mindegyik lehetőséget felkínálja a vásárlóknak" – kommentálta a döntést a Telegraph-nak Richard Brasher, a Tesco brit üzletágának vezérigazgatója.

A Blinkbox 2008 április indulása óta 9 ezer mozifilmet és számtalan televíziós sorozatot gyűjtött össze katalógusában, a portált havonta mintegy 2 millióan látogatják meg. A brit Tescónak a menedzsment véleménye szerint erősítenie kell a hazai piacon, különösen a nem-élelmiszer üzletágban, miután kiábrándító eredményeket ért el a szigetországban. A vállat Phil Clarke vezérigazgató közlése szerint 2011 végén vagy 2012 elején az Amazonéhoz hasonló online piacteret nyit.

Mint arról beszámoltunk, a 14 országban több mint ötezer áruházzal rendelkező kereskedelmi lánc kedden nyilvánosságra hozott beszámolója szerint a februárban zárult üzleti év során a csoportszintű nettó árbevétel 7,1 százalékkal, 60,931 milliárd fontra emelkedett. Ez az összeg azonban kissé elmarad az elemzők által előre jelzett 61,7 milliárdtól.

 

on demand DVD videóportál portál stream Tesco
Kapcsolódó cikkek