Cégvilág

Videóportált vásárolt a Tesco

A Tesco megvásárolta a Blinkbox nevű on demand videó szolgáltató céget – a brit áruházlánc ezzel is igyekszik bővíteni internetes profilját.

A brit üzletlánc meg nem nevezett összegért vásárolta meg a Blinkbox vállalat 80 százalékát az Eden Ventures és a Nordic Venture Partners befektetési cégektől. "Akár DVD-n akarják megvásárolni a filmeket, akár bérelnék vagy streamként tekintenék meg a mozikat, a Tesco mindegyik lehetőséget felkínálja a vásárlóknak" – kommentálta a döntést a Telegraph-nak Richard Brasher, a Tesco brit üzletágának vezérigazgatója.

A Blinkbox 2008 április indulása óta 9 ezer mozifilmet és számtalan televíziós sorozatot gyűjtött össze katalógusában, a portált havonta mintegy 2 millióan látogatják meg. A brit Tescónak a menedzsment véleménye szerint erősítenie kell a hazai piacon, különösen a nem-élelmiszer üzletágban, miután kiábrándító eredményeket ért el a szigetországban. A vállat Phil Clarke vezérigazgató közlése szerint 2011 végén vagy 2012 elején az Amazonéhoz hasonló online piacteret nyit.

Mint arról beszámoltunk, a 14 országban több mint ötezer áruházzal rendelkező kereskedelmi lánc kedden nyilvánosságra hozott beszámolója szerint a februárban zárult üzleti év során a csoportszintű nettó árbevétel 7,1 százalékkal, 60,931 milliárd fontra emelkedett. Ez az összeg azonban kissé elmarad az elemzők által előre jelzett 61,7 milliárdtól.

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek