Cégvilág

Cybertámadás a Pentagon csúcs hadiszállítója ellen

Az amerikai hadsereg legnagyobb szerződéses partnere, a Lockheed Martin közölte, hogy intenzív és hosszantartó hackertámadás indult ellene a hétvégén.

A The New York Times jelentése szerint egy ismeretlen származású hacker megpróbált behatolni a cég számítógépes hálózatába. A Lockheed az amerikai hadsereg legnagyobb szerződéses partnere, többek között harci gépeket, kémműholdakat, és titkos biztonsági technológiákat gyárt a washingtoni kormány részére. A vállalat szállítja az amerikai légierőnek többek között az F-16-os és F-22-es vadászgépeket is.

A Reuters szerint Sondra Barbour, a Lockheed vezető információs főnöke az alkalmazottakhoz intézett feljegyzésében közölte: a cég gyakran a cyberbűnözők célpontjává válik". A Lockheed menedzsere szerint a cég még nyolc nappal a támadás elhárítását követően is éjjel-nappal dolgozik azon, hogy lehetővé tegye az alkalmazottak számára a hozzáférést a hálózathoz, megőrizve a biztonság legmagasabb szintjét.

A Lockheed sietett leszögezni, hogy az akciót "csaknem azonnal" észlelték és leállították, nem történt adatvesztés. April Cunningham, az amerikai védelmi minisztérium szóvivőnője közölte, a Pentagon együttműködik a Lockheeddel a hackertámadás súlyának felmérése érdekében.


 

Pentagon Lockheed támadás cyber F-16 f-22
Kapcsolódó cikkek