Cégvilág

Felborulhat a hazai mobilszofter-fejlesztői piac

A Docler Investments Kft. üzletrészvásárláson és tőkeemelésen keresztül irányítást szerzett a Synaptel nagyvállalati mobil megoldásokat fejlesztő és értékesítő Ceudata Kft-ben. A Docler háttér technológiájával a magyar piac egyik legnagyobb mobilfejlesztő vállalata jön létre.

A 2009-ben budapesti magánszemélyek és svájci üzleti angyalok által alapított Ceudata a mobil kommunikáció teljes körű monitoringját és a vállalati információáramlás optimális kihasználását lehetővé tevő szoftvert fejlesztett ki és értékesít főként a telekommunikáció és pénzügyi szolgáltatások területén működő nagyvállalati ügyfeleinek.

A termék továbbfejlesztésének és nemzetközi értékesítésének biztosítása érdekében összesen 1,2 millió euró értékben szállt be a cégbe a Docler Investments, amely a tőke mellett informatikai és üzletviteli infrastruktúrával is támogatja a gyorsan növekvő technológiai vállalkozást. A piaci szereplők szerint a fúzió felboríthatja mobil fejlesztő piacot, mivel a Docler kapacitásaival és méreteivel iránymutató árakkal léphet fel a piacon.

A társaság az elmúlt két évben mintegy 1 millió euró magántőkéből fejlesztette ki első termékét, a Synaptel szoftvercsomagot, amely értékesítése tavaly év végén kezdődött meg. A termék iránti élénk piaci keresletet jelzi, hogy máris ügyfelei között tartja nyilván többek között a Generali Alapkezelőt, a Groupama Garancia Biztosítót, az Erste Befektetési Zrt-t, a CitiBankot, valamint kiemelt magyarországi viszonteladója a Magyar Telekom csoporthoz tartozó KFKI.

A Ceudata Kft.-t 2009-ben jegyezték be 5 millió forintos tőkével. Jelenleg több magyar magánszemély és két német vállalkozás tulajdonában áll.

Világgazdaság Online-->

fúzió mobilszoftver Synaptel fejlesztés Ceudata Docler
Kapcsolódó cikkek