Cégvilág

Hamarosan a Facebookból Skype-olhatunk?

A Reuters értesülései szerint mind a Google, mind a Facebook szeretné megszerezni a Skype-ot vagy legalább is befektetői partnerséget kötni vele.

A Reutersnek nyilatkozó bennfentesek szerint mind a Facebookkal, mind a Google-lal folynak a tárgyalások és egyelőre nem lehet tudni, hogy a Skype felvásárlása vagy egy vegyesvállalat lesz a végeredmény. A Skype még az idén tőzsdére lép és szakértők szerint a papírok bevezetése 1 milliárd dollárt hozhat. A Google-lal vagy a Facebookal kötendő megállapodás pedig 3-4 milliárd dollárt hozhat a konyhára.

Az Ironfire Capital elemzője szerint nem meglepő, hogy mindkét óriáscég érdeklődik a netes csevegőszoftver iránt, ugyanakkor Eric Jackson szerint a Skype jóval nagyobb hasznot hajtana a Facebooknak, mint a Google-nak. A keresőóriás már rendelkezik saját chat- és videóüzenet szolgáltatással, igaz, a Skype jóval erősebb, mint a Google saját termékei. A netes óriás a Skype megszerzésével javíthatna a közösségi média terén elért, eddig nem túl fényes eredményén. De a Hudson Square Research elemzője úgy látja, ennek ellenére a Facebook tűnik inkább logikus választásnak a Skype számára.

Ha a világ legnagyobb közösségi portálja megszerzi a 124 millió felhasználót maga mögött tudó Skype-ot, akkor integrálhatja a szolgáltatást a Facebookba, ami komoly üzleti előnyt jelentene.

 

felvásárlás skype közösségi portál Google csevegő Facebook vegyesvállalat
Kapcsolódó cikkek