Cégvilág

Íme, legidegesítőbb Gmail hibák és néhány megoldás

A PC World összegyűjtötte a Google levelezőrendszerének leggyakoribb és legzavaróbb hibáit és a megoldásokat is, már amelyikkel kapcsolatban tudott megoldással szolgálni a keresőóriás.

Az első és egyik legjelentősebb Gmail hiba, amivel kapcsolatban a Google sem tud tájékoztatást adni, az a tény, hogy a levelek sokszor órákig utaznak a küldőtől a címzettig, illetve előfordul, hogy egyáltalán nem érkeznek meg, akkor sem, ha a címzett szintén Gmail fiókkal rendelkezik.

Ha valaki nem értette, miért fordul elő, hogy a szoftver önkényesen átnevez bizonyos csatolmányokat, itt a válasz: a Google szerint akkor kaphat "noname" nevet a melléklet, ha a fájlnévben az ASCII kódrendszerben nem szereplő karakter is előfordult. A PC World szerint óvatosnak kell lenni akkor is, ha egy felhasználó több mint ötven üzenetet tárol egyetlen "beszélgetésben", ekkor ugyanis már gyakorlatilag lehetetlen megtalálni egy konkrét üzenetet, igaz, ezt az üzemmódot ki lehet kapcsolni a beállítások menüpontban.

A Gmailben történő keresés egyik gyenge pontja, hogy csak húsz találatot jelenít meg egy lapon, akkor is, ha maga a levelezés ennél több üzenet megjelenítésére van beállítva. A PC World szerint sok bosszúságot okoz az azonnali keresés funkció is, amely alapértelmezettként van beállítva és ami folyamatosan javaslatokkal bombázza a felhasználókat minden, a keresőmezőben beütött betű után. Ehhez képest már kevésbé zavaró, hogy a Google minden alkalommal rákérdez, amikor valaki tárgy nélkül szeretne elküldeni egy levelet.

levelezés találat Google ascii keresés gmail
Kapcsolódó cikkek