Cégvilág

Microsoft: Ígérjük, hogy nem szúrjuk el a Skype-ot

A 8,5 milliárd dolláros felvásárlás bejelentését követően a Microsoft igyekezett megnyugtatni a közvéleményt a csevegőszoftver esetleges átalakítását illetően.

"Folytatni fogjuk a Skype-pal a nem Microsoft-platformokra történő fejlesztést" – jelentett ki Redmond vezérigazgatója. Steve Ballmer az All Things Digital tolmácsolása szerint ezzel hangsúlyozta, hogy nem fogják zárttá tenni, elszúrni a Skype-ot. Így tehát maradnak az Androidot, illetve Apple Mac-et támogató Skype verziók

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Microsoft redmondi központjában megerősítették a napok óta levegőben lógó hírt, hogy az amerikai szoftveróriás 8,5 milliárd dollárért vásárolja meg az internetes telefonálás szimbolikus vállalkozását, a Skype-ot a Silver Lake vezette befektetői csoporttól. Az ügylet a Microsoft eddigi legnagyobb értékű felvásárlása, a társaság legutóbbi említésre méltó vételi ügylete 2007-ben volt, akkor szerezte meg több mint hatmilliárd dollárért az Aquantive online reklámvállalkozást.

A mostani ügylet kapcsán Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója kiemelte, a Skype-pal erősödhet a szoftvercég valós idejű kommunikációs portfóliója. Bejelentette továbbá, hogy a most felvásárolt társaság önálló üzleti divízió lesz a Microsofton belül, vezetője ugyanaz a Tony Bates marad, aki eddig is irányította az internetes telefontársaságot.

A tervek szerint a Skype-szolgáltatásokat összekötik a Microsoft Xbox játékkonzoljával és az Outlook levelezőprogrammal. Megfigyelők szerint az ügylet az eddigi legagresszívebb lépés az online irányába, minden korábbinál nyilvánvalóbb jele annak, hogy a redmondi cég egyre inkább keresi a Windows-bizniszen kívüli, komoly növekedéssel kecsegtető lehetőségeket az internet, a kommunikáció és a szórakoztatóipar területén.

mac Apple Android skype Steve Ballmer Microsoft
Kapcsolódó cikkek