Cégvilág

Félmilliárdos fejlesztés Felsőzsolcán

Végéhez közeledik a Felsőzsolcai Ipari Park legfrissebb fejlesztése: a 492 millió forintos beruházás keretében újabb 42 hektáros részen folyik az infrastruktúra kiépítése. A teljes közművel ellátott ipari területek átadása augusztus elejére várható.

„A fejlesztésre azért volt szükség, mert a 103 hektáros ipari parkban már csak 8 hektár, infrastruktúrával ellátott beépíthető szabad terület maradt. A gazdasági válság enyhülésével érezhetően fokozódott a befektetői érdeklődés a miskolci térség iránt” – fogalmazott Szász Csaba, a Felsőzsolcai Ipari Zóna Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Észak-magyarországi operatív program 50 százalékos támogatásával megvalósuló projekt eredményeként a régióban működő, illetve letelepülni kívánó gyártó, beszállító, valamint feldolgozó és szolgáltató cégeknek korszerű telephelyi feltételeket tudnak kínálni. Az ügyvezető igazgató szerint a megnövekedett érdeklődés nemcsak az ipari park M30-as autópálya melletti kedvező földrajzi elhelyezkedésének, a mérsékelt telekáraknak, hanem a környéken rendelkezésre álló, ipari termelési tapasztalattal rendelkező képzett munkaerőnek is köszönhető.

Jelenleg közel félszáz vállalkozás található a parkban, amelyek csaknem 700 embernek biztosítanak munkát. A fejlesztéseknek köszönhetően mind a foglalkoztatottak létszáma, mind az itt lévő vállalkozások által termelt bruttó hozzáadott érték három-négy éven belül megduplázódhat.

ipari park Észak-magyarországi Operatív Program felsőzsolca
Kapcsolódó cikkek