Cégvilág

Több mint 4 órát rádiózik naponta a magyar - Kossuth vs. Class

Májusban a 15 évnél idősebb magyar népesség 89,8 százaléka, azaz 7 648 000 fő hallgatott rádiót. A naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében átlagosan 4 óra 13 perc volt. A 15 évnél idősebbek között a leghallgatottabb az MR1 Kossuth Rádió, a 15 és 49 évesek között a Class FM számít a legnépszerűbbnek – áll a Gfk és az Ipsos közös felmérésből.

Az idén második alkalommal májusban került sor a helyi rádióadók megyeszékhelyi mérésére. A rádióhallgatottság rendkívül színes képet és egymástól jelentősen eltérő értékeket mutat az egyes megyeszékhelyeken.

A 18 mért megyeszékhely közül 6 megyében az első helyezett rádiók meghaladják a 30 százalékos napi átlagos elérési értéket, két megyében pedig a 40 százalékos értéket is.

A kép rendkívül változatos abban a tekintetben is, hogy a megyei dobogós rádiók országos, illetve helyi rádiókat tartalmaznak, és abban is, hogy mennyi az átlag napi elérés közötti különbség az első és a harmadik helyezett között. A legkisebb különbség 1,9 százalékpontnyi, itt tehát nagyon szoros a verseny az élen lévő rádiócsatornák között. Van olyan megyeszékhely is, ahol a különbség 28,7 százalékpontnyi a dobogó első, illetve harmadik helyén álló rádióadók között. A 18 megyeszékhely átlagos eltérése az említett két helyezett között 15,2 százalékpont.

Országos tekintetben a 15 évnél idősebb lakosság körében az MR1 Kossuth Rádió a legnépszerűbb, míg a hirdetők számára mérvadónak tekintett 15-49 éves korcsoportban a Class FM-et hallgatják a legtöbben. A felmérésből az is kiderül, hogy a legtöbbet a reggeli és a délelőtti órákban hallgatjuk az adókat.

Class FM csatorna média hirdetők kossuth hallgatottság rádió
Kapcsolódó cikkek