BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége a sorbanállásnak: földhivatali ügyintézés otthonról

A Földhivatal Online (Takarnet24 projekt) rendszerén keresztül már magánszemélyek számára is elektronikusan elérhetők az ingatlan-nyilvántartási adatok, a nap 24 órájában. Korábban ezek a szolgáltatások csak a regisztrált felhasználók, főként közjegyzők, bankok, közigazgatási intézmények, önkormányzatok, nyomozó hatóságok számára voltak hozzáférhetők az interneten, hivatali munkaidőben.

A lakosság a földhivatali szolgáltatásokat Ügyfélkapu regisztrációval veheti igénybe a földhivatal honlapján. Aki még nem regisztrált, az díjmentesen megteheti személyesen valamelyik okmányirodában vagy kormányablaknál.

A Földhivatal Online rendszer segítségével az interneten elérhető az ingatlan tulajdoni lapjának első része, az E-hiteles és nem hiteles tulajdoni lap másolat, valamint a nem hitelesített térképmásolat. A terület beazonosításához elegendő a helyrajzi számot vagy az ingatlan címét tudni, vagy térképen kiválasztani a keresett ingatlant.

A fejlesztés a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) és a Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi Főosztályának együttműködésével, a szaktárca támogatásával uniós forrásból valósult meg. A szolgáltatások köre várhatóan az év második felében tovább bővül, ingyenes térképi keresővel, és a rendszeren keresztül szerződést is lehet majd kötni a változások figyelésére.

A Földhivatal Online működéséről részletes információ és demo verzió megtekinthető a földhivatal portálján.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.