tulajdoni lap

Nem szűnik meg a tulajdoni lapok ingyenes letöltésének lehetősége

2022.10.21 Olvasási idő: 1 perc

Földhivatali ügyintézés a neten - Mennyivel olcsóbb?

Közel kétmilliárd forint értékű fejlesztés egyik eredményeként elkészült egy új elektronikus adatszolgáltatási rendszer, a Földhivatal Online.
2011.06.27 Olvasási idő: 0 perc

Vége a sorbanállásnak: földhivatali ügyintézés otthonról

A Földhivatal Online (Takarnet24 projekt) rendszerén keresztül már magánszemélyek számára is elektronikusan elérhetők az ingatlan-nyilvántartási adatok, a nap 24 órájában. Korábban ezek a szolgáltatások csak a regisztrált felhasználók, főként közjegyzők, bankok, közigazgatási intézmények, önkormányzatok, nyomozó hatóságok számára voltak hozzáférhetők az interneten, hivatali munkaidőben.
2011.06.22 Olvasási idő: 0 perc

Drágulhat az ingatlanok tulajdoni lapjának másolata

Jelentősen emelkedik jövőre az ingatlanok tulajdoni lapjáról kiállított hiteles másolat díja, ha papíron kéri az ügyfél. A nem hiteles pedig megszűnik - írja a Népszava.
2009.10.12 Olvasási idő: 0 perc

117 ezer ingatlan veszíthet értékéből egy törvény miatt

117 ezer ingatlan veszíthet az értékéből, miután a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségek átminősítik a folyók mentén fekvő települések ingatlanait. A nagyvízi mederré nyilvánítás rákerül a tulajdoni lapokra, a lakók azonban egyelőre nem tudják, milyen kártalanítás járhat nekik ezért.
2009.01.20 Olvasási idő: 0 perc