Egyértelműbbé teszi a vágópontokra vonatkozó élelmiszer-biztonsági szabályokat a Vidékfejlesztési Minisztérium. A tárca a helyi termelés ösztönzését szem előtt tartva felemeli a levágható állatok számát. A vágóponton éves átlagban hetente legfeljebb 100 sertést, juhot, kecskét, 20 szarvasmarhát, és évente legfeljebb 250 ezer baromfifélét lehet levágni, a beszállítási távolság pedig az eddigi 50 kilométerről 100-ra nő. A helyi tenyésztők a leölt állatok húsát ezután szabadon értékesíthetik, hiszen az az uniós jogszabályoknak megfelelő vágásból származik. n VG
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.