Cégvilág

Csődbe ment a török utakra specializálódott utazási iroda

Angliában csődöt jelentett az egyik jelentős Törökország specialista, a Holidays 4U, amely Aegean Flights néven is működött. A török specialista 12 000 nyaralót hagyott külföldön és mintegy 50 000 foglalása volt, amit még nem teljesített.

A hírről tudósító TravelMole-nak  Ian Oakley-Smith, az utazási iroda egyik ügyvezetője úgy nyilatkozott, cégük összeomlásában a 2010-2011-es gazdasági visszaesés és a turisztikai ágazat nehéz helyzete egyaránt szerepet játszott. A brighton-i központú iroda 18 alkalmazottat hagyott munka nélkül.

A cég a Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAA) ATOL rendszerének védelmét élvezi, úgyhogy a külföldön ragadtak befejezhetik nyaralásukat, hazaszállításukról a CAA gondoskodik. A CAA azoknak, akik még nem utaztak el, azt tanácsolja, hogy vegyék fel a kapcsolatot ügyintézőjükkel, vagy keressék fel a CAA honlapját és semmiképpen ne induljanak el potyára a repülőtérre.

A törökországi repülőjegyeket és utazási csomagokat értékesítő Holidays 4U évente 35 millió fontos forgalmat bonyolított, az ATOL liszensz mellett az a brit utazási irodák szövetségének (ABTA) is tagja volt.

holidays 4u csőd Törökország Caa utazásszervezés utazási iroda
Kapcsolódó cikkek