Cégvilág

Vergődik az elhúzódó válságban a Bookline

A Bookline.hu Nyrt. 17,6 millió forint adózás utáni veszteséget szenvedett el 2011 első félévében, szemben az egy évvel korábbi 76,8 millió forintos veszteséggel - közölte a társaság a BÉT honlapján szerdán közzétett, magyar szabvány szerinti nem auditált gyorsjelentésében.

Az elhúzódó nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság hatásai a jelentés szerint az első félévben is érezhetőek voltak a Bookline piacán. A társaság kiskereskedelmi forgalma, ezen belül a könyv- és internetes kereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva minimálisan mérséklődött.

A Bookline a kedvezőtlen piaci és gazdasági környezetben 1,653 milliárd forint nettó árbevételt ért el az év első felében, amely 4 százalékkal elmarad a tavalyi első félévitől.

Az EBITDA (kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény) 46 millió forintot tett ki, amely a menedzsment várakozásainak megfelelő mértékű, több mint 53 millió forintos javulást eredményezett a tavalyi év azonos időszakához képest - ismerteti a jelentés.

A bevételek 87,2 százaléka könyvértékesítésből származott, a többi egyéb üzletágakból. A nagykereskedelmi forgalom aránya az előző évivel azonos szinten, 15,6 százalék körül alakult.

A Bookline mérlegfőösszege június végén 1,872 milliárd forint volt, 5,2 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

A 95 százalékban a Közép Európai Média és Kiadó Zrt. tulajdonában álló társaság saját tőkéje 1,287 milliárd forintot tett ki június 30-án, 8,2 százalékkal nőtt tavaly június végéhez képest.

 

    A cég papírjai a BÉT "B" szekciójában forognak, szerdán 388 forinton zártak, az elmúlt egy évben legmagasabb áruk 525 forint, a legalacsonyabb 319 forint volt.

Q2 Bookline 2011 könyv online lemez kereskedelem
Kapcsolódó cikkek