Cégvilág

Megint dühönghetnek az autósok: Dupla áremelés

Emeli bruttó 7, illetve 5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Az emeléssel a benzin átlagára 386 forintra, a gázolajé 371 forintra nő. A Mol az elmúlt két hétben nem változtatott az árakon. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

A nyersolaj ára augusztus végén indult emelkedésnek. Az olaj árának távolabbi kilátásait rontja a Líbiával és a Szíriával szemben kialakult nemzetközi aggodalom.

Megdőlni látszik az a vélekedés, hogy a líbiai lázadók győzelmével csökken majd az olaj ára, ugyanis a líbiai olajtermelés beindulásához évekre van még szükség. Olajembargót rendelt el Szíriával szemben az megtiltja a nyersolaj és olajszármazékok vásárlását, mert a damaszkuszi rezsim továbbra is brutálisan elnyomja a belső tiltakozásokat. Ugyanakkor a kapcsán érzett félelmek hatására immár második napja esik az olaj ára. Csaknem két százalékos mínuszt követően az olajat jelenleg 85 dollárért adják-veszik Londonban.

 

 

gázolaj emelkedik benzinár benzin Mol
Kapcsolódó cikkek