Cégvilág

Nem rajongunk a családi nyaralásért - Így üdül a magyar

A Hotel Info felmérést végzett arról, kivel, hol és hogyan nyaralnak legszívesebben honfitársaink.

A megkérdezettek majd fele legszívesebben a társával utazik, és a válaszadók 74 százaléka a szállodai tartózkodást részesíti előnyben. A szavazatok 62 százalékával a városlátogatás kimondottan vezeti a nyaralók kedvenc időtöltésének listáját, különösen a városnéző túrák örvendenek nagy népszerűségnek.

Szemmel láthatólag a baráti körben eltöltött nyaralás nem túl közkedvelt. Csak a megkérdezettek 11 százaléka vallott úgy, hogy legszívesebben a barátaival utazik nyaralni. Legtöbben nyaralni is házas- vagy élettársukkal utaznak, mivel a válaszadók 51 százaléka nyilatkozott úgy, hogy legszívesebben párjukat választják útitársnak. Családi nyaralásra a megkérdezettek 23,5 százaléka voksolt, egyedül pedig mindössze a felmérés résztvevőinek 13,6 százaléka szeret utazni. A turistacsoporttal való utazás a szavazatok kevesebb, mint 1 százalékával a legkevésbé vonzó alternatíva – írja a Turizmus Online.

Arra a kérdésre, hogy milyen jellegű nyaralás iránt érdeklődnek, a városlátogatás kapta a legtöbb, a szavazatok 62 százalékát, azaz jelentősen többet, mint a klasszikus vízparti nyaralás, amely azonban még így is a voksok 37 százalékát szerezte meg. A hegyi túrák 22 százalékkal a népszerűségi lista harmadik helyét foglalják el. Ezt követi a „körutazás”, 9 százalékkal, éppúgy, mint az otthon eltöltött nyaralás.

Egyértelmű volt a válasz arra a kérdésre, hogy a vendégek legszívesebben hol töltenék az éjszakát. Itt a megkérdezettek 74 százaléka a szállodai tartózkodásra szavazott. 14 százalék választana egy nyaralóházat, míg a panziót csak a válaszadók 8 százaléka.

hotel felmérés körutazás szálloda nyaralás
Kapcsolódó cikkek