Cégvilág

HP: Valaki Androidot csempészett a táblagépünkre

Különös hírek kapcsán szólalt meg a Hewlett Packard: a cég állítja, nem tudja, hogyan került több, általa forgalmazott TouchPad táblagépre Android operációs rendszer, hiszen ők kizárólag a saját WebOS szoftverükkel forgalmazzák a készüléket.

A HP jelenleg vizsgálódik, mivel állítólag egyesek a tudta és felhatalmazása nélkül installálták az Android operációs rendszert a TouchPad táblagépre. Az interneten keringő hírek kapcsán a konszern nyílt forráskóddal foglalkozó divíziójának vezetője, Phil Robb közölte, hogy a HP soha nem engedélyezte az Android telepítését, ezért ha ez megtörtént, akkor csak a tudtukon kívül kerülhetett sor rá. Megfogalmazása szerint még véletlenül sem dobhattak piacra olyan készüléket, amelyre Androidot telepítettek.

A The Register szerint a netes tech közösség némi rosszallással fogadta a HP reakcióját, hiszen sokan örültek volna, ha a cég inkább nyilvánosságra hozza a készülék forráskódját, ezzel könnyítve a fejlesztők dolgát. A cég a jelek szerint nem hajlik erre, annak ellenére, hogy a TouchPadet a közelmúltban extra alacsony áron értékesítették, miután a konszern gyakorlatilag lemondott a termékről.

touchpad Android HP webos
Kapcsolódó cikkek