Cégvilág

Letartóztatások a Media Markt korrupciós ügyében

A német ügyészség öt főt letartóztatott az Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai láncánál korrupció miatt folyó eljárás keretében.

A Süddeutsche Zeitung információi szerint több embert, köztük a Media Markt egyik menedzserét letartóztatták, miután a gyanú szerint kenőpénzt fogadott el azért, hogy kirázólagos értékesítési jogot biztosítson egy cégnek internetelőfizetések értékesítésére az üzletláncban. A Media-Saturn csoport szóvivője közölte: az ügyben érintett vezetőt elbocsátják. 2005 és 2010 között az ügyészek által Peter N.-nek nevezett gyanúsított mintegy 50 millió eurót keresett a kábelnet előfizetések értékesítésén.

Reinhard Nemetz augsburgi ügyész a The Local tudósítása szerint közölte: nagy értékben elkövetett korrupció vádjával indítanak eljárást, mivel a jelek szerint az ügy résztvevői bűnszövetkezethez hasonló szervezetet alkottak. Az eddigi információk szerint mintegy 3,5 milliárd eurónyi megvesztegetési pénz érkezhetett be a Media Markthoz kétszáz kifizetés alkalmával. Az ügy besúgó információi nyomán pattant ki még tavaly, a rendőrség azóta húsz, a céghez tartozó ingatlanban tartott razziát és a fellelt dokumentumok alátámasztották az informátor állítását.

kenőpénz letartóztatás Media Markt korrupció
Kapcsolódó cikkek