Cégvilág

Nemzetközi állásbörze szombaton Budapesten

Az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) nemzetközi információs- és állásbörzét rendez szombaton Budapesten.

Lengyelné Varga Nóra EURES-szakértő az MTI-nek elmondta: az október 22-i rendezvényen ezúttal nemcsak európai uniós munkaadókkal, hanem magyar közvetítőcégekkel és munkáltatókkal is találkozhatnak az érdeklődők. Kiemelte, hogy idén 27 külföldi és magyar munkáltató, köztük állásközvetítő cégek is, 12 partnerszervezet, és 19 ország EURES szolgálata jelezte részvételi szándékát.

A Foglalkoztatási Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: az - immár hatodik - nemzetközi információs és állásbörzén a magyar munkaadók és közvetítőcégek mellett a többi között brit, holland, máltai, német, norvég, osztrák és svájci cégek várják az állást keresőket. A munkaadók keresnek többek között mérnököket, ipari szakmunkásokat, vendéglátóipari szakembereket, takarítókat és idősgondozókat.

Az EURES-tanácsadók országuk élet- és munkakörülményeiről, munkaerő-piacuk aktuális helyzetéről informálják a hozzájuk ordulókat. A tanácsadók számos esetben konkrét állásajánlattal érkeznek, illetve összegyűjtik a megfelelőnek ítélt pályázók önéletrajzait, hogy továbbítsák azokat a külföldi munkaadókhoz.

Rendelkezésre állnak majd az OEP szakemberei is, akik a migráns munkavállalókat megillető egészségügyi ellátásokról tájékoztatják az érdeklődőket, valamint a Nemzeti Pályainformációs Központ munkatársai, akik a csereprogramokról és az uniós képzési rendszerekről informálnak majd - hívja fel a figyelmet a hivatal.

állásbörze állásajánlat foglalkoztatási szolgálat munkáltató EURES oep
Kapcsolódó cikkek