Cégvilág

Irodaház lesz a volt Volga szálló helyén

A Futureal ingatlanfejlesztő csoport megvásárolta a Váci út és a Dózsa György út sarkán álló Ibis - korábbi nevén Volga - szállót az Accortól, és a helyén egy 20 ezer négyzetméteres irodaházat épít.

A vételár üzleti titok, és még nem készült el a tervezett projekt költségszámítása - mondta Berki János, a Futureal Development iroda üzletágának projektigazgatója az MTI kérdésére csütörtökön.

A szálloda október végén bezárt. Az ingatlanfejlesztő csoport közölte: az irodaház 2014-re készül el, és várhatóan elnyeri a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), a világszerte használt vezető környezettudatos épületminősítő rendszer zöld (nagyon jó) minősítését.

A Futureal csoport Corvin Irodák I. nevű épülete már megkapta a BREEAM good minősítését. A csoport azzal indokolja a zöld minősítés megszerzését, hogy megnőtt az érdeklődés az ilyen épületek iránt, a multinacionális cégek például törekszenek arra, hogy csak zöld minősítéssel rendelkező irodákat béreljenek. A 19 ezer négyzetméteres irodaház 82 százaléka van kiadva jelenleg, de januártól 90 százalék fölé megy a kihasználtsága. Jelenleg Budapesten az irodák negyede áll üresen.

 

volga szálló irodaház Futureal Accor épít
Kapcsolódó cikkek