Cégvilág

Nagy dobásra készül a Google: Világszerte átalakítjuk a cégeket

A Google hamarosan bemutatja közösségi portáljának a cégek számára kifejlesztett verzióját, amelytől jelentős változásokat remél a keresőóriás.

"Saját tapasztaltunkból tudjuk, hogy világszerte átalakítja majd a cégek működését" – fogalmazott Bradley Horowitz, a Google+ menedzsere az Atmosphere elnevezésű, informatikai igazgatóknak tartott rendezvényen. A közösségi portál üzleti verziója többek között lehetővé teszi a vállalatok számára a különböző osztályok csoportokra osztását, így az egyes szektorok munkatársai könnyen kommunikálhatnak egymással.

Horowitz a Computerworld tudósítása szerint elmondta: a Google+ a cégen belül is jelentősen átalakította a kommunikációt, számos, korábban e-mailen, wikiken vagy más tartalommegosztó módszer segítségével lezajló információcsere helyeződött át a portálra. Az új funkciók valószínűleg a Google Apps felhasználókat érdeklik majd a leginkább, ők ugyanis a múlt hét óta beléphetnek a közösségi portálra accountjukon keresztül és a jövőben a közösségi oldalon is megoszthatják majd a dokumentumokat.

Egyelőre nem világos, hogy az új funkciókat minden Google+ felhasználó eléri majd vagy csak az Apps ügyfelek. Mindenesetre a Google ezzel a lépéssel fontos piaci rést tömhet be, hiszen a cég mindeddig nem mutatott be üzleti célú közösségi alkalmazást, holott az ilyen szoftverek népszerűsége jelentősen nőtt az utóbbi években.

 


 

google+ google apps Google közösségi oldal portál
Kapcsolódó cikkek