Cégvilág

Elindult a felszámolás - Mi lesz az Aranybikával?

Cáfolta a Cívis Hotels Zrt. felszámolóbiztosa, Buga Imre azt a napokban felröppent hírt, hogy veszélybe kerülhet az Aranybika szálló működése, mivel felszámolják az azt üzemeltető Hotel Aranybika Szállodaüzemeltető Kft-t.

Annyi igaz, hogy elindult a társaság felszámolása, miután a végelszámolást végző kollégánk a kft. fizetésképtelenségét tapasztalva beadta az erre vonatkozó kérelmet, s azt jóváhagyták. Az viszont már téves, hogy ez érinti a Hotel Aranybikát, a kérdéses kft. ugyanis az évek óta zárva tartó Debrecen Hotelt tulajdonolta, üzemeltette – jelentette ki a Kelet-Holding GT Zrt. vezérigazgatója a haon.hu-nak nyilatkozva.

Mint mondta, a Hotel Aranybika Szállodaüzemeltető Kft. is egy azok közül a Cívis Hotels leányvállalatok közül, melyeket szintén felszámolás vagy végelszámolás alá vontak. – Ugyanúgy végelszámolással szűnt meg a Ludas Matyi Kft., amihez egy tokaji vendégház valamint a debreceni, Széchenyi utcai Aranybika iskola tartozott, de említhetném az Új Park Kft.-t is, melyhez a gyulai Park Hotel, illetve két debreceni iroda tartozott – tette hozzá Buga Imre.

Nyolcadszor sem akadt kérője a Hotel Aranybikának, annak ellenére, hogy már csak nettó 1,387 milliárd forintért kínálták eladásra (berendezéseivel, műalkotásaival együtt) a legfrissebb november végi hirdetményben. Az ár már akkor is "alacsony", 1,617 milliárd forint volt, s ezt most tovább mérsékelte a felszámoló, aki közölte: a következő hirdetményt várhatóan januárban adja majd fel.

 

cívis Debrecen Aranybika szálloda felszámolás
Kapcsolódó cikkek