Cégvilág

Szinte biztos vége a Saab-gyártásnak, mi lesz az itteni szervizzel?

Átalakul a Polar Mobil Kft., amely eddig a Saab és az Isuzu autómárkák importőreként működött több közép európai piacon, illetve saját márkakereskedést és márkaszervizt üzemeltetett a fővárosban: a cég megszünteti a kiskereskedelmi tevékenységet, s csak a nagykereskedelmi, importőri feladatokra koncentrál.

A közlemény szerint a budapesti Saab és Isuzu márkaszervizt, valamint az Isuzu értékesítést a Wallis Duna Kft. veszi át. A két cég tulajdonosi köre azonos, s az új üzemeltető tovább foglalkoztatja a munkatársakat.

Az átalakulás hátterében jórészt az áll, hogy a Saab Automobile csődeljárást kért maga ellen a svéd hatóságoknál. Ennek következtében nagy valószínűséggel nem gyártanak a jövőben Saab autót, jóllehet a svéd csődszabályok lehetővé teszik, hogy potenciális érdeklődők a csődeljárás során megvásárolják a márkát és adott esetben akár újraindítsák a működést.

A kft. közölte, hogy a magyarországi hivatalos Saab márkakereskedőktől vásárolt gépkocsira a 2 éves gyári garanciát annak normál lejártáig továbbra is változatlan feltételekkel biztosítják a magyarországi hivatalos szervizpontok.

Miután a Saab Automobile csődeljárást kért maga ellen a svéd hatóságoknál, nagy a valószínűsége, hogy a jövőben nem lesz Saab újautó gyártás. Ami az alkatrészellátást illeti, az autógyártótól teljese mértékben független a Saab Parts A.B.-t nem érinti a csődeljárás, és továbbra is biztosítja a márkaszervizhálózat alkatrészellátását.

A svéd csődszabályok ugyanakkor lehetővé teszik, hogy befektetők a csődeljárás során megvásárolják a márkát és adott esetben akár újraindítsák a működést, és a cég közleménye szerint máris több komoly befektető jelezte érdeklődését.

garancia importőr Saab polar mobil szerviz csőd gyártás
Kapcsolódó cikkek