Cégvilág

Új számlaszám, lejáró csekkek: fontos változás a parkolásban

Egységesítik a BKK parkolási és teherforgalmi ügyfélszolgálatait, illetve később a taxiállomás-használattal kapcsolatos ügyek intézése is itt történhet. Ennek kapcsán számos, az autósokat érintő változtatásra kerül sor.

Az átalakítás eredményeként a hétvégén átmenetileg szünetel a teherforgalmi behajtási díjak online ügyintézési rendszere és április 1-től megváltozik a túlsúlyos és túlméretes járművek közlekedésének ügyintézése is.

A BKK által üzemeltetett területeken (belső területek főútvonalai) kiszabott parkolási pótdíjakkal kapcsolatos ügyintézés is szünetel ezen időszak alatt, ezért a parkolási rendeletben előírt 5 naptári napos bemutatási lehetőséget 2 naptári nappal meghosszabbítják. A határidő-módosítás a 2012. március 27. (kedd) és március 30. (péntek) között kiszabott pótdíjakra érvényes.

A Teherforgalmi Online Behajtási Információs-rendszer (TOBI) elérhetősége 2012. március 29. (csütörtök) 17 óra és 2012. április 2. (hétfő) 8 óra között szünetelni fog az informatikai rendszerek költöztetése miatt. Emiatt kérjük, hogy a behajtási hozzájárulási igényeiket ennek figyelembevételével adják le.

Ugyancsak fontos változás, hogy 2012. április 1-jétől a túlsúlyos és túlméretes járművek közútkezelői hozzájárulás kiadásának feladatait a Budapesti Közlekedési Központ Forgalombiztonsági, Parkolási és Taxi Igazgatósága vette át.

A közútkezelői hozzájárulás ügyintézésével kapcsolatos díjak 2012. április 1-től az alábbi számlaszámra fizetendőek: CIB Bank, 10700024-67032082-55800006. A korábban alkalmazott számlaszámra 2012. április 1. után befizetett összegeket nem áll módukban elfogadni. A korábban a befizetéshez használatos csekkek sem érvényesek 2012. április 1. után, ezért kérik, hogy azokat már ne használják.

 

 

számlaszám Teherforgalmi Online Behajtási Információs-rendszer BKK parkolás bankszámla
Kapcsolódó cikkek