Cégvilág

Megnyílt a Futureal lengyelországi plázája

Elkészült, és ma megnyitotta kapuit a Lengyelország észak-nyugati részén található Lubuski régió legnagyobb bevásárló- és szabadidőközpontja, a NoVa Park Üzletközpont, amely a magyar tulajdonú Futureal Csoport és a Lengyelországban komoly fejlesztési tapasztalattal rendelkező ír ingatlanfejlesztő, a Caelum Development közös projektje.

A NoVa Park Üzletközpont a Futureal Csoport és a Caelum Development joint venture együttműködésében valósult meg 17 hónap alatt. A projektet a Lengyelországban már évtizedes fejlesztői tapasztalattal és számos elkészült retail projekttel rendelkező Caelum Development kezdte meg, melyhez a Futureal Csoport 2011 első felében csatlakozott fejlesztő partnerként. Ez a kereskedelmi beruházás lett a magyar tulajdonú ingatlanfejlesztő első projektje, melyet Partnerségi Programjának keretében valósított meg Lengyelországban. A beruházás összértéke meghaladta a 70 millió eurót.

Az együttműködési szerződés megkötésére alig néhány hónap alatt sor került, melynek keretében a Futureal Csoport tőkével, valamint szakmai menedzsment szolgáltatással járult hozzá a fejlesztéshez. A NoVa Park a partnerségi kapcsolat kialakítása után igen kedvező feltételű finanszírozást kapott az egyik jelentős lengyelországi kereskedelmi banktól, mely még az optimista lengyel gazdasági környezetben is komoly eredménynek számít.

A NoVa Park a legnagyobb kereskedelmi célú beruházás a német határtól alig 70 kilométerre elhelyezkedő, meghatározó szerepű lengyel városban: Gorzów Wielkopolski-ban. Vonzáskörzete kiterjed nem csak a régió székhelyére, de az egész Lubuskie régióra is. Az üzletközpont 32 400 négyzetméteres területén számos nemzetközi és lengyel márka kapott helyet, köztük a helyi vevőközönség által régóta vártak is, mint pl. a H&M, a C&A, a KappAhl, a KFC, a Cubus, a Lavard, a Bijou Brigitte, a Media Expert, vagy a Pure Fitness.

„A válság elhúzódása nem kedvezett az ingatlanfejlesztésnek, ezért 2011-ben úgy döntöttünk, egy másik oldalról közelítjük meg azt. Versenytársainkkal ellentétben mi nem szüntettük be tevékenységünket és váltunk meg munkatársainktól, ellene mentünk a trendnek. Meghirdettük Partnerségi Programunkat, melynek keretében olyan jó üzleti potenciállal rendelkező projekteket kerestünk, melyek finanszírozási nehézségek vagy épp megfelelő szakmai háttér híján lelassultak. 100 millió eurót tervezünk befektetni a régióban, elsősorban Magyarországon, Lengyelországban és Romániában, de nem zárkózunk el egyéb régión belüli lehetőségektől sem. A piacon hamar híre ment a lehetőségnek, rengetegen kerestek meg különböző méretű és típusú projektjükkel. Munkatársaink számos fejlesztést világítottak át szigorú pénzügyi és műszaki szempontok figyelembevételével, az első igazán ígéretes a Nova Park Üzletközpont volt, melynek mind fejlesztői háttere, mind koncepciója már a tárgyalások legelején igen ígéretesnek bizonyult. Így lett a NoVa Park Üzletközpont a Futureal belépő projektje a lengyel ingatlan piacra, melynek sikerét reményünk szerint továbbiak követnek majd. Partnerségi Programunkhoz továbbra is keresünk olyan cégeket, akik a Caelumhoz hasonló struktúrában szívesen működnének együtt velünk sikeres ingatlanprojektek megvalósításában” – nyilatkozta Futó Gábor, a Futureal Csoport alapító tulajdonosa.

Futureal futó gábor Lengyelország caelum development nova park
Kapcsolódó cikkek