Cégvilág

Belehúzott a Nabucco

Benyújtották a Nabucco West gázvezetékre vonatkozó ajánlatot a Sah Deniz II Konzorciumnak.

A Nabucco konzorcium a ma benyújtotta a Nabucco West gázvezeték megépítésre vonatkozó ajánlatát a Sah Deniz II konzorciumnak.

A gázvezeték a bolgár-török határtól a Bécs melletti Baumgartenbe és azon túl szállítana gázt a Kaszpi-térségből.
„Meggyőződésünk, hogy versenyképes és mindenre kiterjedő ajánlatot tettünk a Sah Deniz II konzorciumnak. Hiszünk abban, hogy ez az ajánlat egyformán előnyös mind a részvényeseink, mind pedig a gázellátók számára” – mondta cége közleményében Reinhard Mitschek, a Nabucco Gas Pipeline International ügyvezető igazgatója.

A Nabucco West, a Nabucco eredeti tervéhez képest módosított gázvezeték koncepció, mely 1300 kilométer hosszan a bolgár-török határtól Baumgartenig futna. A gázvezeték a tervek szerint kezdetben Azerbajdzsánból szállítana gázt, majd a jövőbeli európai gázszállítási igényeknek megfelelően tovább fejleszthető a Kaszpi-térség és a Közel-Kelet irányába. A közlemény szerint kormányközi megállapodás, a projekttámogatási megállapodások és harmadik felek számára nyújtott kivételek biztosítják a Nabucco West stabil jogi kereteit, hasonlóan az eredeti Nabucco változathoz, ráadásul az területén ugyanazon az útvonalon futna a vezeték.

Világgazdaság Online-->

nabucco west Reinhard Mitschek sah deniz Nabucco
Kapcsolódó cikkek