Cégvilág

Facebook - Átalakul a timeline, nyomozás indult az IPO kapcsán

Miközben a Facebook a csökkenő részvényárfolyam miatt aggódhat, gesztust tesz a felhasználók felé azzal, hogy átalakítja a nem túl népszerű timeline (idővonal) megjelenítési módot.

A Tecca meglátása szerint az idővonal nézeten végrehajtott változások nem óriásiak, de sokat dobnak a szolgáltatás használhatóságán. Ilyen módosítás például, hogy a felhasználó neve és adatai a cover képre kerülnek ahelyett, hogy alatta helyeznék el azokat. A megújított timeline elegánsabb és bár nem garantálja, hogy ettől javul majd a megítélése, mindenképpen emel a vizuális élményen. Persze, a módosítást egyelőre csak tesztelik, így nem tudni, hogy mikor válik elérhetővé a felhasználók számára.

Eközben a cég tőzsdei bevezetésének sztorija újabb fordulatot vett azzal, hogy kiderült: a pénzügyi felügyelet vizsgálja, megfelelően tájékoztatta-e a kibocsátást intéző Morgan Stanley az ügyfeleit a Facebook eredményeivel kapcsolatos előrejelzéseiről. A gyanú szerint ugyanis az óriásbank csak bizonyos klienseit figyelmeztette arra, hogy lefelé módosított a portálra vonatkozó előrejelzését. A helyzetet tovább bonyolította, hogy a Nasdaq elkövetett pár hibát a bevezetéskor, így a Facebook papírjaival az előzetesen közölt időpontnál fél órával később tudtak csak kereskedni. Az AP-nek nyilatkozó befektetési cég, a Fidelity Investments vezetője szerint a Nasdaq hibája máig ható gondot okozott az ügyfeleknek.

Morgan Stanley IPO timeline Facebook
Kapcsolódó cikkek